Monday, 24 October 2011

Kembara UIA...Best Impression Ever...

      Malam ni aku baru sampai dari UIA Kuantan..Satu conference untuk pelajar-pelajar kejururawatan. Satu pujian patut di beri pada pelajar-pelajar jururawat UIA, yang memberi 100% komitmen dalam menjaya kan program ini. Segala input yang di beri kan sangatlah berguna kepada pelajar-pelajar yang hadir. Pujian juga patut diberikan kepada IPTA dan IPTS yang hadir (UKM, KKM terengganu, INSTEAD, KIST, MASTER SKILL, UITM Puncak Alam- sorry kalau ada yang tidak disebut, x ingat). Sekarang tumpuan saya lebih pada CLINICAL LAB. Clinical Lab UIA patut di contoh mana-mana IPTA & IPTS. Walaupun menggunakan kos yang tinggi, namun memberi banyak faedah kepada pelajar. Ini antara gambar-gambar yang sempat di rakkam di sana.

Suasana Hospital

technology advantage

Bukan sahaja teknologi dari segi alat perubatan. Tetapi juga..

V
V
V
V
V
V
V
CCTV..can replay back what student done..

One way mirror, Room CCTV monitor..

Matte..Patung yang sepatut ade pada setiap IPTA & IPTS

Add caption

Coridor of the Clinical Lab( 4th Floor)

Same as above (Ground Floor)

Students from UKM, INSTEAD, KPTM, Master Skill, UiTM P. Alam and the photoshooter fro UIA.. thanx..
 Jadi..pada pelajar-pelajar IPT yang melihat benda ni. Apa pandangan korang?? Apa yang korang pikir untuk suasana belajar macam ni..Best kan.. Segala yang kita nak buat datang dari hati.. NAK SERIBU DAYA, TAK NAK SERIBU DALIH...

4 comments:

fatin adawiah said...

wah memg sbijik mcm kat hospital kan lab diorg..kagum sekejap..huhu cube bnding dgn lab kite..bukan nak kutuk tp itulah kyataannnyer..insyaAllah 1 hr nanti..uitm jugak akn dpt wat lab yg lgkap dr sgla isi nyer^^ amin3

shat said...

im one of sympo's committee. proud to be iium student and so grateful with those equipment that we have :) it helped a lot in learning process even for me its just a simple lab. ya, becoz i've never been in other uni's labs. but reading ur blog make me realize that iium has one of the best clinical lab in m'sia. eh, apasal cakap omputih ni. haha. salam kenal :)

iqbal said...

its ok...when i'm at iium, i also realize, that most of iium students good in speaking. now in malay lak..hahaha..korg nyer lab mmg antara the bez la, mgkin sbb korg fakulti nursing, so peruntukan tggi, tp mcm uitm bawah fakulti sains ksihatn..mgkin 2 sbb nyer..n mslh nursing utk u kita, sme jer..xde hospital sendiri..otw tgh buat..btul x..

MissyNursy ♥ said...

pinjam entry ye..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...