Tuesday, 18 October 2011

I-City Lagi!!!!

ape yang ade pada I-city..bunga2, orang yang agak ramai...tapi tujuan aku pergi i-city nak try men shutter speed..ape 2 shutter speed??? shutter speed merupakan jangka mase untuk kamera mengambil satu gambar...semakin lame cepat shutter speed, semakin kurang kadar cahaya yang masuk. begitu juga sebalik nyer..shutter speed ni, berkait rapat dengan aperture dan juga ISO. Pada malam di I-City, aku juz nak main shutter speed je. so ape yang berlaku kalau ak guna shutter speed yang perlahan.

tengok pada gambar bawah ni:


gambar  yang agak menjadi...like time become fast around him..

kebanyakan gambar kurang menjadi..

masam gasing yang bercahaya

cahaya menjadi penuh pada permainan

kalau slow shutter macam kat atas ni..fast shutter adalah gambar yang biasa kita tgk...selalu nyer slow shutter digunakan untuk menjadi kan lebih kreatif dan menyampaikan maksud tersirat. kalau kene pada gaya dan gambar, gambar akan jadi sangat cantik dan kreatif. Pada pandangan korang, kreatif ke kita kalau gambar jadi macam ni??? untuk aku "YA"..Bagaiman dengan korang sume???
 creadit to: faiz ramos & Atif Fahmi (model)

2 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

tak pernah pergi T__T

iqbal said...

try la pergi...bez utk kali pertama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...